Hamilelik Döneminde Oje Ve Aseton Kullanımı
Hamilelikte Saç Kepeklenmesi Neden Olur?
Kepek, kişinin canını sıkan bir durum olmasının yanı sıra utanç verici de olabilir. Ve hamilelik sürecinde kepekle uğraşmak ek bir sorun da teşkil edebilir. Kepeklenme sorunun arkasındaki nedenleri bulmak ve buna yönelik çözümler, hamilelik döneminde kepek tedavisinin anahtarı olabilir.
Hamilelikte Saç Bakımı
Saç kılları devamlı olarak büyüme ve dökülme evrelerine giren bir döngüye sahiptir ve bu döngü içinde 5 faz vardır: Saçın büyüme fazı, beslenme ve büyümenin durduğu faz, saçın dinlenme fazı, kıl kökünde yeni saç telinin oluşum fazı ve son olarak mevcut saç tellerinin ellerimize geldiği faz.
Hamilelik Döneminde Saçlar Neden Dökülür?
Hamilelik döneminde, birtakım kompleks fizyolojik hormonal değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler kıl gelişimine de etki eder. American College of Obstetricians and Gynecologists'e (ACOG) göre, hamilelik sırasındaki bu hormonal değişiklikler baş ve vücutta ek saç büyümesine, saçlı derinin kalınlaşmasına neden olmaktadır..
Gebelik Döneminde Güvenli Saç Boyama
Saç boyaları potansiyel olarak zararlı kimyasallar içerir. Bu yüzden gebelikte saç boyası kullanımının bebek açısından yaratabileceği etkiler uzun yıllar tartışma konusu olmuştur. Bu yazıda hamilelikte saç boyası kullanımının güvenliği, saç boyası alternatifleri, saç boyasından kaynaklanan kimyasal maruziyetini azaltmanın yollarından bahsedilmiştir.
Gebelik Diyabeti ve Şeker Yükleme Testi
Diyabet (şeker hastalığı), pankreasın yeterince insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Kan şekerinin kontrol atında tutulması gereklidir. Kan şekerinin yüksekliği..
Gebelikte Görülen Sindirim Sistemi Sorunları
Anne adayları gebelik döneminde daha önce yaşamadıkları bazı problemlerle karşılaşabilir. Bu problemlerin sebeplerine dair çevrelerinden pek çok söylenti duyarlar ve çözümlerine dair birçok tavsiye alırlar. Böyle durumlarda oluşan sorunların kaynaklarını..
Hamilelikte Demir Takviyesinin Önemi
Hamilelik döneminde vücuttaki kan miktarı, normalden neredeyse %50 daha fazla olana kadar artar. Daha fazla hemoglobin yapmak için ekstra demire ihtiyaç vardır. Birçok kadın, hamilelik sürecine yetersiz demir depolarıyla başladıkları için..
Hamilelikte D Vitamini Kullanımı Nasıl Olmalı?
D vitamini bilindiği üzere yağda depolanan vitaminler listesindedir. Fazla tüketilmesi durumunda vücudunuz depolayabilir, depolama kapasitesinin üstündeki vitamini idrarla atabilir. D vitamini sadece kemiklerin, kasların, dişlerin gelişimi..
Hamilelikte B12 Kullanımının Önemi
B12 vitamini, beynin ve sinir sisteminin normal işlevini sürdürmesi için önemlidir. En önemli işlevlerinden biri gen kopyalanmasına yardımcı olmasıdır. Ayrıca aneminin önlenmesi, karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması için de gereklidir..
Hamilelikte Folik Asit Kullanımının Önemi
Gebelikte annenin vücudu normalden %50 daha fazla folik aside ihtiyaç duyar. Çünkü anne adayı hamile olduğunu daha anlayamadan bebeğin rahme yerleşiminden sonra sinir sistemi gelişmeye başlar. Eğer anne adayının vücudundaki folik asit yetersiz gelirse..
Hamilelikte İdeal Kilo Alımı
Gebelik vücutta pek çok değişimin olduğu bir süreçtir. Bu değişimlerden en belirgini ise annede vücut ağırlığı kazanımıdır. Gebelikte annenin ağırlığının artması son derece doğaldır. Bu konuda önemli olan nokta..
Hamilelik Döneminde Beslenme
Hamilelik (gebelik) anneyle bebeğin en yakın ve bebeğin annesine en bağımlı olduğu süreçtir. Bebek anneye o kadar bağımlıdır ki, annesi hangi gıdaları alırsa bebek de onunla beslenir. Bu nedenle gebelik sürecinde beslenmenin sağlıklı olması genel sağlık için son derece önemlidir.
Gebelikte Döneminde Aşerme
Hamilelik pek çok hormonel değişimin olduğu bir süreçtir. Bu değişimler anne adaylarının iştahı ve tat algısı üzerinde değişiklere sebep olabilir. Anne adayının hamilelik süresince değişen duygu durumları ve hamileyken maruz kaldıkları çevresel etmenler de yeme davranışlarını etkiler. .
Gebelikte Beslenme İle İlintili Yaygın Görülen Sorunlar
Gebelik dönemi vücutta pek çok değişimi de beraberinde getirir. Mide bulantısı, kusma, kabızlık ve reflü gebelikte yaygın görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarıdır. Yeterli ve dengeli beslenerek, fiziksel aktiveyi ihmal etmeyerek bu sorunlarla daha kolay baş edilebilir..