Gelişim


Çocukların Dil Gelişiminde İlk Adımlar: Agulama ve Babıldama Evreleri
Dil gelişiminin evreleri birbirine bağlıdır ve her evre kendi içinde önemli aşamalar barındırır. Piaget’e göre, dil gelişiminin evrelerinden olan ‘Agulama’ ve ‘Babıldama’ iki önemli başlangıç evresidir. Bu yazıda, ‘Agulama’ ve ‘Babıldama’ evrelerinin özelliklerine değinilmiştir..

Okul Öncesi Çocukluk Döneminde Fiziksel Gelişim 4-6 Yaş
4-6 yaş grubu okul öncesi dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde kazanılan beceriler çocukların okul hayatı için oldukça önemlidir. Fiziksel gelişimleri ve motor becerileri yetişkine yakın düzeyde gelişir. Bu dönemin sağlıklı geçmesi ergenlik dönemi için de oldukça önemlidir. Fiziksel gelişimleri yavaş ilerlese de motor becerileri hızla gelişmeye devam eder..

2-4 Yaş Döneminde Çocuklarda Hangi Fiziksel Değişimler Görülür?
Her yaşın gelişimsel farklılıkları olduğu gibi 2-4 yaş aralığında çocuklarda da gelişimsel farklar vardır. Bu yaş aralığında fiziksel olarak büyüme ve olgunlaşma görülür. Bebeklik dönemine kıyasla gelişim yavaşlamış olsa da, kas kontrolü hızla artmaktadır. Bu dönemde ustalaşmış eylemler bulunur..

Çocukların Dil Gelişimini Nasıl Destekleriz?
İletişimi kuvvetli, kendini iyi ifade edebilen ve dil becerileri gelişmiş olan çocuklar ilerleyen zamanlarda bunun artılarını hem sosyal hem de profesyonel yaşamlarında göreceklerdir. Bu yazı da siz ailelerin çocukların dil gelişimini nasıl destekleyeceğinize rehber olacak ve aynı zamanda..

Konuşmaya Doğru Adım Adım – Aylara Göre Dil Gelişimi
Bebekler doğdukları andan itibaren fiziksel, sosyal ve bilişsel anlamda sürekli gelişirler. Bu gelişime dil gelişimi de eşlik etmektedir. Dil gelişim sürecinin sorunsuz ve başarılı geçmesi ailelerin bilinçli bir şekilde çocuğun yaşına uygun eğitici çalışmalar yapmalarına bağlıdır..

Çocuklarda Bilişsel Gelişimi Destekleyen Etkinlik Önerileri
Bilişsel gelişim bireyin çevreyi algılaması ve yorumlaması olarak tanımlanır. Her bireyin çevreyi anlamlandırma şekli farklıdır. Okulöncesi dönem, çocukların bilişsel gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Bu dönemde çocukları desteklemek için çeşitli etkinlikler yapılmalı ve oyunlar oynanmalıdır..

Çocuklarda Bilişsel ve Yönetici İşlevler Nelerdir?
Çevreyi nasıl anladığımız, öğrendiğimiz ve yorumladığımız her insan tarafından merak edilen bir konudur. İnsan beyni anne karnındayken gelişmeye başlar. Zihinsel işlevler öğrenmeyi ve düşünmeyi direkt olarak etkiler. Bu gelişim ve etki bilişsel gelişim olarak tanımlanmıştır. Gelişimi etkileyen birçok faktör..