Oyun Ve Öğrenme
Eğlenerek öğrenin:
Oyun & Öğrenme kategorisi, çocuklarınızın gelişimine katkıda bulunan eğlenceli öğrenme aktiviteleri ve oyunlarla dolu bir dünya sunar. Eğlenceye hazır olun!
Çocukların Oyun Oynarken Kendilerini İfade Etme Biçimleri Ve İç Dünyalarından Yansımalar
Oyun, çocuğun en etkili iletişim aracıdır. Bu iletişim aracı sayesinde, çocuklar hem kendilerini oyun üzerinden ifade etmeyi hem de oyun üzerinden dış dünyayı özümsemeyi öğrenirler. Çocuklar oyun sayesinde kendini ifade ederken duygusal zorlanmaları, korkuları, endişeleri ve sağlıksız baş etme mekanizmalarını da bizlere yansıtabilir.
2-4 Yaşlarındaki Çocuklar Hangi Oyuncaklardan Hoşlanır?
Piaget’e göre çocuklar 2 yaşından itibaren Duyu-motor döneminden Sembolik Oyun dönemine geçiş yaparlar. Bebeklik döneminde bedenini ve çevresini tanıma aşamasını geçmiş ses çıkaran konuşan kendini ifade etmeye hazırlanan bir çocuktur. Bu dönemde artık çevresinde olup biten olayları anlamaya çalışır..
4-6 Yaşlarındaki Çocuklar Hangi Oyuncaklardan Hoşlanır?
4-6 yaş dönemi Piaget’nin Bilişsel Gelişim Kuramı’na göre “İşlem Öncesi” (2-6 yaş) dönemin ikinci evresidir ve bu dönemde iki alt evreye ayrılır. İlki Sembolik İşlev Alt Evresi (2-4 yaş) ve ikincisi Sezgisel İşlev Alt Evresidir(4-6 yaş). Peki, bu yaşlarda bu çocukların bilişsel düzeyinin oyuncak tercihleri üzerinde ne gibi etkisi vardır?